Vineri 9 Decembrie

După ce a cheltuit 10 milioane de dolari primiți din greșeală de la o firmă, o femeie riscă 20 de ani de închisoare dacă nu îi returnează


Femeia care a primit din greșeală în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100, bani din care și-a cumpărat inclusiv o vilă de lux, a aflat acum cât de scump costă lăcomia. 

Thevamanogari Manivel, din Melbourne, riscă 20 de ani de închisoare, după ce a cheltuit aproape toată suma cu care s-a trezit în cont, potrivit Herald Sun. 

Inițial, ea trebuia să primească o rambursare de 100 dolari de la un comerciant de criptomonede, în mai, anul trecut. Dar, când s-a trezit cu 10,4 milioane de dolari, ea s-a pus pe cheltuit, iar o parte din bani au ajuns în conturile unor prieteni sau membri ai familiei, inclusiv la fiica și sora ei. 

Manivel și-a cumpărat și o vilă de lux - cu patru dormitoare, patru băi, o sală de sport și un cinematograf -, cu 1,35 milioane de dolari, proprietate pe care a trecut-o pe numele surorii ei. 

Comerciantul de criptomonede și-a dat seama de greșeală abia după 7 luni, după un audit intern, dar mare parte din sumă era deja cheltuită. Compania a început procedurile legale prin care urmărea să-și recupereze prejudiciul în februarie, iar în august, Curtea Supremă din Victoria a decis că femeia trebuie să înapoieze suma integral.  

Judecătorul James Dudley Elliott a emis o ordonanță pe numele surorii lui Manivel prin care aceasta este obligată să ramburseze costul total al casei, plus dobânda, adică 1,35 milioane dolari, plus 27.369 dolari

Acum, potrivit sursei citate, Manivel, în vârstă de 40 de ani, riscă 20 de ani de închisoare, după ce s-a stabilit că a mai fost implicată într-o fraudă. Manivel se află în momentul de față în arest și nu a depus nicio cerere de eliberare pe cauțiune. Ea va fi dusă din nou în fața instanței pe 


Comentarii Facebook