Miercuri 24 Aprilie

Vicepremierul Ungariei : Guvernul ungar trebuie sa fie guvernul tuturor maghiarilor

El considera ca natiunea maghiara sta pe trei picioare, dintre care unul este format din maghiarii din Bazinul Carpatic, iar pentru dainuirea natiunii este foarte importanta cetatenia maghiara.

 

Guvernul ungar trebuie sa fie "guvernul tuturor maghiarilor, deoarece exista o singura natiune maghiara", a spus ieri vicepremierul Zsolt Semjen la Tusnad.


"Daca nu am considera pe maghiarii din bazinul carpatic sau pe cei care traiesc in vest parte integranta a natiunii, inseamna ca am ciunti natiunea" a mai declarat oficialul maghiar.

 

El s-a referit pe larg la noua lege a cetateniei maghiare, conform careia de la 1 ianuarie 2011 poate dobandi cetatenie maghiara orice persoana care vorbeste limba maghiara si are stramosi care au avut candva cetatenie maghiara.

 

Semjen l-a laudat pe presedintele Basescu pentru ca nu s-a opus acestei legi adoptate in Ungaria spunand ca "datorită înţelepciunii domnului preşedinte Băsescu, înţelepciunii domnului preşedinte Tadic, (...), dintre ţările care ne înconjoară, doar Slovacia a atacat legea cetăţeniei."


In cadrul aceleiasi manifestari vicepremierul maghiar a solicitat acordarea autonomiei teritoriale pentru minoritatea maghiara din Romania. Este prima oara cand un oficial maghiar de prim rang, aflat pe teritoriul Romaniei, face o asemenea declaratie publica.

 

Vezi si Ungaria cere autonomie teritoriala pentru minoritatea maghiara

Comentarii Facebook