Un bebelus a murit la botez. Micutul s-a inecat dupa ce preotul l-a scufundat in apa


Un bebelus din republica Moldova a murit in timpul botezului vineri seara. Tragicul incident s-a produs in comuna Mihaileni, din raionul Rascani., din Republica Moldova. Bebelusul s-a inecat in timp ce preotul l-a scufundat in apa.

"Am fost ieri (n.red. vineri) sa botezam copilul, slujba a inceput la ora patru si jumate. Parintele nu i-a pus nici maina la gurita asa cum se procedeaza cu copiii cand sunt scufundati la botez. I-a pus maina la burta si dupa cap si l-a scufundat de trei ori in apa", a declarat tatal copilului, Dumitru Gaidau, citat de voceabasarabiei.net.

Bebelusul avea o luna si doua saptamani, iar preotul vinovat de cele petrecute este cercetat pentru omor din imprudenta. Comisarul raionului Rascani, Valeriu Moscalu, a declarat pentru presa din Republica Moldova ca preotul a fost neglijent, dar inca nu a fost audiat pentru ca nu raspunde la telefon.

Medicul legist Sergiu Railean a declarat ca bebelusul a suferit o asfixie mecanica prin inec.

Martorii care au asistat la botez spun ca l-au avertizat pe preot ca micutul nu este bine, dar raspunsul preotului a fost ca nu face pentru prima data acest lucru.

"Am venit din Romania ca sa particip la botez, iar in loc sa botezam, il inmormantam", a mai declarat Oleg Gaidau, o ruda a copilului, pentru sursa citata.

 

Video : Publika.md

Comentarii Facebook