Un sortiment de cârnați din România au fost interziși în Europa


Un lot de cârnați din România a fost introdus pe lista produselor interzise în spațiul comunitar de către sistemul european de alertă alimentară (RASFF), la sesizarea Italiei, din cauza faptului că aceștia conţin un colorant alimentar nedeclarat – E 129.

Notificarea privind lotul de cârnaţi fabricaţi în România a fost introdusă pe 3 octombrie în Sistemul European Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (RASFF) la poziţia 18. Autorităţile europene au blocat astfel comercializarea în spaţiul comunitar a unui lot de cârnaţi afumaţi din carne de porc, fabricaţi în România, care ar conţine colorantul E 129 (roşu allura) în proporţie de 1,2 mg/kg, informează Mediafax.

Decizia autorităților europene a venit în urma solicitării Ministerului italian al Sănătății, care,potrivit site-ului de profil Il Fatto Alimentare, a transmis sesizări privind cârnaţii suspecţi fabricaţi în România şi privind alte zece produse, două provenind din state membre UE (peşte din Spania care ar conţine mercur peste limită şi suc de mere din Suedia cu conţinut mare de sulfiţi).

Autorităţile din Italia nu au dezvăluit numele firmei care comercializa cârnaţii suspecţi şi nici numele procesatorului.

Comentarii Facebook