Topul celor mai rele sfaturi pentru slăbit


De multe ori auzi că în cazul în care urmezi o dietă este interzis să mai mănânci după ora 18.00, însă acesta să fie adevărul?

La ora actuală există nenumărate diete și trucuri pentru a slăbi, însă multe dintre acestea se dovedesc a fi false și îți pot pune sănătatea în pericol.

Iată care sunt cele mai populare trucuri false despre diete:

Renunţă, aşadar, la trucurile nocive şi urmează câteva reguli de aur care, cu siguranţă, vor fi benefice pentru organismul tău.

1. Alimentele bogate în grăsimi adaugă kilograme în plus la cântar

Fals! Depinde de tipul de grăsimi consumate. Grăsimile din chipsuri, fursecuri şi mâncăruri uleioase cresc nivelul colesterolului şi, odată cu acesta, riscul apariţiei mai multor boli. Grăsimile bune, însă, cele luate din nuci, avocado sau somon, spre exemplu, îţi protejează inima şi îmbunătăţesc considerabil sănătatea. Consumate în cadrul unui regim de viaţă sănătos, aceste grăsimi te împiedică să te îngraşi.

2. Evită gustările între mese

Fals! Porţiile mici, consumate între mese, sunt cea mai bună metodă de a învinge foamea. Nu trebuie decât să reduci porţiile şi să optezi pentru alimente sănătoase. Nucile, fructele şi iaurturile naturale îţi vor asigura energie pentru o zi întreagă.

3. Toate caloriile sunt la fel

Fals! Tipul caloriilor şi calitatea acestora pot influenţa efectul asupra corpului. Mâncarea dă naştere unor reacţii diverse în corpurile noastre, aşa că tipul alimentelor este un factor extrem de important în dietă. De exemplu, cele 50 de calorii dintr-un măr pot da naştere unor reacţii total diferite faţă de cele dintr-o prăjitură. Caloriile care nu conţin nutrienţi – caloriile goale – se găsesc, de exemplu, în cartofii prăjiţi.

Citeşte mai multe pe feellikecooking.ro.

Comentarii Facebook