Top 5 alimente care îți hidratează tenul


Atunci când cremele hidratante și toate celealte trucuri pentru menținerea unui ten frumos nu își mai fac efectul, înseamnă că este momentul să acționezi de la interior.

Poate nu ştiai, dar alimentaţia joacă un rol foarte important atunci când vorbim despre frumuseţea şi sănătatea tenului tău. Aşa că, încearcă să introduci în alimentaţia ta alimente care să te ajute.

Apă, fructe şi legume

Dacă vorbim despre un ten hidratat nu putem să trecem cu vederea cât de important este consumul de apă. Dacă ai probleme cu tenul, chiar dacă foloseşti creme, şi ştii că nu bei foarte multă apă, atunci ai răspunsul problemei tale. Foarte multe persoane se plâng că nu pot consuma doi litri de apă pe zi, aşa cum recomandă specialiştii. Însă, această regula cu doi litri nu este valabilă la toată lumea. Aşa că, înceracă să monitorizezi de câtă apă are nevoie organismul tău. E posibil să ai nevoie doar de un litru. Important este să nu laşi să treacă o zi fără să bei apă.

De asemenea, în aceaşi categorie obligatorie intră fructele şi legumele proaspete. Alege-le pe acelea care au un conţinut mare de apă: castraveţi, roşii, ţelină, salată, dovlecei, broccoli, varză, pepene, ananas, fructe de pădure etc. Şi nu uita că fructele sunt o sursă importantă de antioxidanţi. Iar aceştia previn oxidarea celulelor.

Mănâncă peşte

Când eram mică, mama se ruga de mine să mănânc peşte şi nu ştiam ce să mai fac şi ce să mai inventez ca să scap. Însă, acum lucrurile s-au schimbat. Am realizat că peştele este foarte bun la gust, dar şi foarte sănătos. Somonul, macroul, tonul, scrumbia sau somnul nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Sunt bogaţi în omega 3 şi acizi graşi benefici pentru tenul tău. De asemenea, seminţele de in, uleiul de rapiţă sau seminţele de dovleac nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie.

Citește mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook