Toate tipurile de autoturisme din UE trebuie dotate cu lumini permanente de zi

Toate autoturismele din Uniunea Europeana trebuie sa fie dotate din 7 februarie cu lumini permanente de zi (DRL), iar op masura similara va fi introdusa si pentru camioane si autobuze din august 2012.

 

DRL sunt becuri speciale care se vor aprinde automat in momentul pornirii motorului. Potrivit unui comunicat de presa al Comisiei Europene, DRL sunt mai eficiente energetic decat becurile clasice.

 

"Luminile pe timp de zi ale autoturismelor vor avea o contributie importanta la obiectivul nostru de reducere a numarului de victime pe soselele europene. Este o veste buna pentru protectia mediului, intrucat consumul energetic redus va reduce emisiile de dioxid de carbon in comparatie cu farurile normale'', a declarat comisarul european pentru intreprinderi si industrie, Antonio Tajani.

 

Consumul de energie este cu 25-30% mai redus decat in cazul farurilor clasice. Potrivit unor studii recente, participantii la trafic pot detecta vehiculele echipate cu DRL mult mai clar si mai rapid decat pe cele echipate cu faruri clasice.

Comentarii Facebook