Şeful Poliţiei Române a explicat de ce nu a fost UTILIZAT SISTEMUL DE LOCALIZARE, DUPĂ TRAGEDIA AVIATICĂ

 

Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a explicat că Poliţia Română nu a folosit sistemul de localizare GSM în timpul operaţiunii de salvare a echipajului din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni pentru că tehnic nu a fost posibil.

 

"La locul accidentului au fost aduse şi echipaje canine au plecat de la şcoala din Sibiu. Sistemul nu este prevăzut pentru situaţii de urgenţă şi nu putea să localizeze semnalul.

 

Noi am prezentat care este cazul legal de folosire a acestui sistem, a fost achiziţionat din fonduri europene. Din punct de vedere tehnic, sistemul nu ar fi putut să facă localizarea. 

 

Întreaga activitate a fost coordonată de colegii de la ISU. Poliţia Română este o unitate de sprijin. Cercetarea la faţa locului a durat câteva ore bune. La faţa locului au fost şi patru procurori de la Curtea de Apel Alba Iulia", a declarat Petre Tobă într-o conferinţă de presă.

 

Poliţia Română a explicat, după tragedia din Apuseni, că nu a fost folosit sistemul de localizare a terminalelor GSM în timpul operaţiunii de salvare a echipajului din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni pentru că poate fi folosită numai pentru localizarea infractorilor, pe baza unor autorizaţii emise de judecători.

 

"Sistemul de localizare a terminalelor GSM poate fi folosit doar în baza autorizării magistraţilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecţi de comiterea unor infracţiuni grave", se arăta într-un comunicat de marţi al Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), citat de Mediafax.ro.

 

Despre acest comunicat, Petre Tobă a explicat că era informativ. "Noi am prezentat care este cazul legal de folosire a acestui sistem", a spus Tobă în conferinţa de presă.

Comentarii Facebook