România, pe ultimul loc în UE. E printre cele mai ”neprimitoare” țări



România este codașa Europei când vine vorba de atractivitatea pemntru turiști, iar brandul turistic este mai slab decât cel al Botswanei, arată cel mai recent raport al Forumului Economic Mondial (organizaţie non-profit cu sediul în Elveţia, celebră pentru organizarea reuniunilor de la Davos).

Astfel, România se află pe ultimul loc în UE si pe al 66-lea la nivel mondial din punctul de vedere al competitivităţii sectorului turistic. Mai mult, potrivit raportului pe 2015 privind competitivitatea României în materie de călătorii şi turism, ţara noastră se situează mult în urma Bulgariei şi doar uşor înaintea Columbiei şi Namibiei, potrivit realitatea.ent.

Spania este, în schimb, fruntaşă! Iar imediat în clasament urmează Franţa, Germania si Statele Unite ale Americii. Dintre tarile europene, cele care stau mai rau ca noi sunt in afara Uniunii Europene.

Cele mai slabe scori obținute de România sunt la capitolele infrastructură (mai ales calitatea drumurilor, unde ocupăm locul 121 din lume) şi mediul de afaceri. De asemenea, unrezultat slab l-am obșinut şi la capitolul prioritizare a turismului pe agenda guvernamentală.

Cu toate că România a re un brand turistic şi manual de branding, în materie de eficienţă a marketingului şi brandingului în atragerea de turişti suntem pe locul 120, sub Zimbabwe, Botswana sau Haiti.

Totușiu, raportul arată că țara noastră se situează bine când vine vorba de igienă, infrastructură de servicii turistice, protectia mediului, dar si preţuri.

Comentarii Facebook