BBC: reportaj senzational despre copiii cu dizabilitati si cei cu HIV institutionalizati in Romania - VIDEO - Imagini socante

Postul de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj despre modul in care sunt tratati copiii cu dizabilitati in orfelinatele din Romania, dar si despre prejudecatile fata de cei care au fost infestati cu virusul HIV.

 

In reportaj veti putea vedea si copiii filmati imediat dupa revolutie in orfelinatele din Romania care au socat o lume intreaga si care acum au 20 de ani si sunt tot instutionalizati, unii dintre ei nestiind inca sa vorbeasca.

 

Ideea reportajului BBC este in mare aceea ca Romania, membra a Uniunii Europene  si a NATO nu a facut prea multe pentru copiii orfani cu dizabilitati sau pentru cei care au fost infestati cu HIV.

 

Reportajul intitulat Our World Ceausescu's children (Lumea Noastra - Copiii lui Ceausescu) a fost realizat de Chris Rogers si a fost difuzat de BBC in 30 ianuarie 2010, atragandu-se atentia ca nu sunt imagini din din 1989, ci de acum , din zilele noastre.

Comentarii Facebook