Miercuri 24 Aprilie

Socant: Un batran din Vaslui a murit dupa ce a asteptat 11 ore dupa o ambulanta

Se intamppla in Romania anului 2010 sa mori asteptand Ambulanta!

 

Barbatul din comuna Vulturesti a fost internat luni dimineata la spitalul din Negresti si ar fi trebuit sa fie transportat la spitalul Judetean de Urgenta, dar nu a avut prioritate fata de alte solicitari, relateaza Monitorul de Vaslui

 

In urma cu doua sapatamani barbatul a fost supus unei interventii chirurgicale, iar luni dimineata internat la spitalul din Negresti.

 

„Am solicitat o nota interna la SAJ si la Spitalul Negresti si, pe baza documentelor, vom demara ancheta. Totodata, am cerut copii dupa fisa de solicitare a ambulantei, unde sunt trecute orele la care s-au fãcut aceste solicitari. In functie de rezultate, vom vedea ce masuri se impun“, a declarat pentru Monitorul de Vaslui,  Mihaela Vlada, purtatorul de cuvânt al DSP Vaslui.

 

Cei de la Ambulanta si cei de la spitalul din Negresti dau vina unii pe altii. In timp ce reprezentantii ambulantei spun ca nu au avut masini la ora apelului si ca cei de la spitalul din Negresti nu au prezentat cazul ca pe o urgenta, reprezentantii spitalului sustin ca au solicitat ambulanta de mai multe ori. Oricum , reprezentantii Ambulantei au trimis o masina dupa doua ore, dar dupa cinci minute au intors-o din drum si in final o masina a fost trimisa dupa 11 ore si jumatate sa ia pacientul.

 

„Solicitarea a venit în jurul orei 10.00, dar in statie nu aveam nicio masina disponibila. In jurul orei 12.00, am trimis o salvare la Negresti, pentru a prelua barbatul, dar, pentru ca la doua minute a aparut un alt caz, considerat mai grav – un copil care intrase cu sania intr-o masinã – ambulanta a fost întoarsa din drum. Totusi, dispecerii nostri au tinut permanent legãtura cu medicii de la Negresti, care nu au prezentat cazul barbatului ca pe unul urgent.Pana cand a fost trimisa masina special pentru el, de la unitatea sanitara din Negresti a venit o ambulanta cu trei pacienti, pe care medicii de acolo le-au considerat urgente, bãrbatul respectiv nefiind printre aceste urgente", a declarat directorul serviciului de Ambulanta Dan Filibiu.

 

Batranul a fost preluat la ora 21,30, prima solicitare de ambulanta fiind la ora 10 dimineata. A murit in ambulan,ta la 10 minute dupa ce a fost preluat.

Comentarii Facebook