Uimitor ! Vedeti cum puteti misca obiecte doar cu mintea - VIDEO

Compania americana NeuroSky a inventat o interfata creier-calculator prin intermediul careia calculatorul poate citi doua emotii - atentia si gradul de relaxare. Aplicatiile pot fi jocuri , aparate de prevenire a accidentelor auto, combaterea stressului.

Un senzor citeste semnalele electrice ale creierului si le transmite wireless catre un receiver care poate comanda diferite mecanisme (de miscare a unor obiecte , de selectare a unor culori sau de emitere a unor semnale luminoase ori auditive).

 

In imaginile prezentate de CNN este vorba de ridicarea unei mingi de golf sau de miscarea unui mic vehicul. Nu se foloseste nici o tastatura , nici un joystick. Se utilizeaza doar un set de casti speciale prin intermediul carora tehnologia "brain wave" detecteaza gradul de concentrare al persoanei si cand concentrarea este inalta activeaza mecanismul de ridicare a mingii sau de miscare a vehiculului.

 

Firma inventatoare Neuro Sky a lansat deja pe piata o apicatie a acestei tehnologii, jocul Mindset , prin care fara a atinge vreo tastatura sau game controller, ci doar prin concentrare sau relaxare jucatorul poate genera miscarea unor obiecte virtuale. Pretul unui asemenea set este de 200 USD.

 

Producatorii anticipeaza ca un asemenea set poate fi aplicat in industria auto pentru ajutarea soferilor care conduc obositi sau neatenti. Un dispozitiv care depisteaza scaderea concentrarii poate da semnale vizuale si auditive soferului sa traga pe dreapta sau poate porni radioul in cazul in care sesizeaza tendinta de a adormi la volan.

Alte aplicatii ar putea fi monitorizarea stresului sau urmarirea reactiilor creierului la ascultarea diferitelor melodii sau mesaje publicitare.

 

Comentarii Facebook