Rectorul Universităţii din Bucureşti, despre Dăncilă: Am ascultat-o vorbind şi de puţine ori am înţeles ce vrea să spună

 

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a susține că are un ”sentiment de jenă” când o aude pe Viorica Dăncilă vorbind, mai ales că este profesor la bază.

 

Doamna Dăncilă este şi profesor. Pregătirea domniei sale este aceea de profesor. Eu am ascultat-o de mai multe ori vorbind, trebuie să vă spun că de puţine ori am înţeles până la capăt ce doreşte să spună, ce vrea să transmită. Felul în care vorbeşte domnia sa în limba română este precar, este plin de greşeli de construcţie sintactică şi de inconsecvenţe logice. Sentimentul pe care îl am este de jenă, jenă foarte puternică pentru că doamna Dăncilă este profesoară şi mă gândesc cum anume a reuşit ea să se facă înţeleasă de elevi”, a declarat Mircea Dumitru, într-o emisiune la Digi 24.

 

Vedem că destul de mulţi demnitari care au funcţii foarte importante în stat şi au avut un parcurs şcolar superficial, nu sunt capabili să exprime o idee. Am văzut nişte înregistrări de poziţie, nişte discursuri care sunt mai mult decât jenante, şi dânşii sunt în momentul de faţă miniştri, sunt în poziţii în care decid pentru noi toţi, atunci singur că întrebarea mea este la ce bun să faci şcoală din moment ce dânşii deja sunt în aceste funcţii atât de importante şi nu au în spate o competenţă sau pregătire profesională solidă, de ce să mai cerem şcoală? Vedem ce se întâmplă în momentul de faţă, vedem cât de rău funcţionează instituţiile statului”, a adăugat rectorul Universităţii din Bucureşti.

Comentarii Facebook