PSD a dat ”pomeni electorale” o dată cu ordonanțele pe Justiție: Artiștii câștigă cu 50% mai mult, studenții merg GRATIS cu trenul

 

Guvernul PSD-ALDE a aprobat o serie de facilități pentru artiști și studenți, care au intrat în vigoare din 1 februarie. 

 

Veniturile actorilor şi altor categorii de artişti cresc de miercuri cu 50%, iar indemnizaţiile angajaţilor din administraţia locală sunt majorate cu 20%, mai puțin primarii, viceprimarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedinţii consililor judeţene.

 

Personalul de execuţie din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de majorarea cu 50% faţă de nivelul  acordat pentru luna ianuarie 2017, potrivit News.ro. Cuantumul brut al salariilor de bază, indemnizaţiilor şi sporurilor angajaţilor din autorităţile publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, se majorează din 1 februarie cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.

 

Începând cu data de 1 februarie 2017, studenţii români și străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern.

 

Călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 km, anunță azi CFR Călători.

 

Ce schimbări majore intră în vigoare la 1 februarie și cum îi afectează pe români la buzunar

 

Pe lista schimbărilor importante care intră în vigoare începând cu 1 februarie se numără creșterea salariului minim, eliminarea a peste 100 de taxe fiscale și parafiscale, introducerea gratuității în transportul cu trenul pentru studenți, dar și anularea plății contribuțiilor de sănătate pentru pensionari.

Comentarii Facebook