Miercuri 24 Aprilie

Petitia ANTI ACTA cu 2,4 milioane de semnaturi, verificata la Parlamentul European


Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este dezbatut marti dupa-amiaza in Parlamentul European. ACTA a adunat 2,4 milioane de semnaturi, care au fost prezentate Parlamentului European (PE), potrivit Agerpres.

PE va primi, marti dupa-amiaza, o petitie impotriva ACTA cu peste 2,4 milioane de semnaturi, dupa care vor avea loc dezbateri pe acest subiect in Comisia de industrie, cercetare si energie (ITRE), iar miercuri in Comisia de comert international (INTA).

Cei care au semnat petitia se tem ca ACTA ar putea fi o amenintare la libertatea pe internet. Petitia va fi analizata in cadrul Comisiei pentru petitii a PE (PETI). In urma acestei analize, Parlamentul European ar putea cere Comisiei Europene lansarea unei investigatii preliminare sau ar putea pregati un raport pentru vot in plen.

Petitia a fost initiata de Avaaz, organizatie ce foloseste internetul pentru diferite campanii. Comisia PETI va examina petitia pentru a decide daca este admisibila sau nu. De obicei, astfel de proceduri procedura dureaza aproximativ doua luni, insa in cazurile speciale se lucreaza in regim de urgenta.

Daca petitia va fi declarata admisibila, Parlamentul European ar putea cere Comisiei Europene lansarea unei investigatii preliminare. De asemenea, ar putea trimite petitia unei alte comisii europarlamentare sau ar putea pregati un raport pentru vot in plen.


Comentarii Facebook