Marti 6 Decembrie

NICOLAS SARKOZY a fost REŢINUT pentru TRAFIC DE INFLUENŢĂ

 

NICOLAS SARKOZY, fostul preşedinte al Franței, a fost arestat marţi dimineaţa, fiind acuzat de presupuse fapte de trafic de influenţă.

 

NICOLAS SARKOZY a fost audiat și apoi reținut. Fostul preşedinte al Franţei e implicat într-un caz de trafic de influenţă prin care şi-a ajutat campania prezidenţială din 2007. NICOLAS SARKOZY e bănuit că ar fi primit 50 de MILIOANE de EURO de la GADDAFI.

 

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv luni, 30 iunie, tot pentru un presupus trafic de influenţă, alături de doi magistraţi de rang înalt, conform realitatea.net.

 

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul şef de stat a încercat să obţină cu sprijinul lui Herzog informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promiterii unui post "de prestigiu".

 

Într-o anchetă judiciară deschisă la 26 februarie de către Parchetul Naţional francez, anchetatorii vor să afle, de asemenea, dacă Nicolas Sarkozy a fost informat în mod "ilicit" că a fost plasat sub ascultare.

 

Această măsură - spectaculoasă având în vedere că a fost dispusă împotriva unui fost preşedinte - a fost decisă în septembrie, într-o anchetă cu privire la acuzaţii de finanţarea din Libia, de către Muammar Gaddafi, a campaniei din 2007 în urma căreia Sarkozy a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale.

 

Cei doi magistraţi care au fost arestaţi preventiv luni sunt Gilbert Azibert, avocat general la Curtea de Casaţie, căruia i s-ar fi promis un post "de prestigiu", şi alt avocat general de la înalta Curte, Patrick Sassoust.

 

Aceste acţiuni judiciare intervin în contextul în care Sarkozy este tot mai citat, în Franţa, în vederea unei reveniri în politică, prin preluarea conducerii partidului său, UMP (dreapta, în opoziţie), care se confruntă cu o criză fără precedent din cauza unui caz implicând facturi false.

Comentarii Facebook