Ministrul Muncii reia discuțiile de naționalizare a Pilonului II de pensii

 

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a reluat discursul de naționalizare a Pilonului II de pensii.

 

”​In 2008 s-a dat posibilitatea celor mai tineri sa opteze pentru Pilonul I sau II. Eu va spun punctul meu de vedere: nu este foarte bine ce s-a intamplat! Eu am optat doar pentru pilonul I de pensii si cred ca e cel mai bun lucru. Intotdeauna Statul va veni sa completeze pensiile pe cand in momentul in care discuti cu niste privati, situatia se pune altfel!”, le-a transmis luni ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pensionarilor, la o reuniune cu ușile închise, de la sediul Institutului National de Statistica, conform Hotnews.

 

Acesta le-a cerut pensionarilor să îi susțină demersul, pentru promovarea legii pensiilor. ”De ce sa nu va ascund, as avea nevoie si de sustinerea DVs in spatiul public ca sa putem sa inaintam cu aceasta lege! Si nu va ascund ca si pentru noi din punct de vedere politic este cea mai importanta lege pentru ca electoratul nostru din aceasta zona vine”, a mai spus luni ministrul Muncii, mai arata sursele citate.

 

Fostul ministru al Finantelor, Ionut Misa, a anunțat vara trecută că Pilonul II de pensii va disparea, la doar doua luni dupa ce fondul de pensii NN, cel mai mare administrator de fonduri de pensie privata din tara noastra, a primit o amenda uriasa din partea Statului pentru ca si-a avertizat cientii sa fie atenti la discutiile publice despre o posibila nationalizare a acestor fonduri de pensii private.

Comentarii Facebook