Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat după presiunile UDMR

 

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei, în contextul nemulțumirilor lansate miercuri, 26 septembrie, de PSD Cluj.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare cu PSD nu va fi prelungit dacă Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanţei simple privind predarea limbii române.

 

Nu e vorba de reînoire, noi am semnat pentru patru ani şi dacă nu întrerupe cineva e în vigoare. Noi facem o analiză în fiecare sesiune. În acest moment, eu am spus că până nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală în clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect”, a spus Kelemen Hunor, la Parlament.

 

Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, le putem discuta. Până atunci, nu. Nu există acest subiect până când nu se va rezolva acea problemă”, a menţionat preşedintele UDMR.

 

Conform ordonanței, predarea limbii române în scolile cu predare în limba maternă ar trebui să se facă de către profesori cu studii superioare și nu de învățătorii copiiilor.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook