Marile religii ale lumii vor dispărea în timp

 

Un studiu realizat anul trecut de WIN/Gallup International arată că 63% din populaţia lumii s-a declarat ca fiind religioasă.

 

Principalele religii ale lumii: creştinismul, islamismul, iudaismul, hinduismul şi budismul vor dispărea treptat, dar sigur, conform cercetătorilor.

 

Religiile s-au dezvoltat pe baza diferenţelor dintre clasele sociale. Psihologul Nicolas Baumard, cercetător în cadrul École Normale Supérieure din Paris, susține că stabilitatea pe care oamenii o obţinuseră a dus în timp la încetinirea ritmului de viaţă. Astfel, acum se nasc mult mai puţini copii sau sunt concepuţi la vârste mult mai târzii.

 

Conform Descoperă, omul de ştiinţă francez spune că, în urmă cu aproximativ 2.500 de ani, doar reprezentanţii elitei din Egiptul Antic, Mesopotamia şi cei care locuiau în zonele din estul Mediteranei adoptaseră acest stil de viaţă. Cu toate acestea, restul populaţiei a continuat să taibă un stil de viaţă precar şi să moară la vârste fragede. Drept rezultat, elita a început să promoveze venerarea zeilor moralizatori, ca o modalite de a împiedica marea masă a populaţiei să le ocupe poziţiile.

 

Cu totul alta este situaţia acum, când mulți oameni beneficiază de avantajele unui trai decent. Astfel, marile religii vor avea din ce în ce mai puțini adepți, până când vor dispărea definitiv, conform Mediafax.

Comentarii Facebook