Lucratorii romani sunt ceruti de angajatorii europeni. Vezi care sunt domeniile vizate

 

Cei care au experienta in domeniul hotelier, turism, dar si cadrele medicale au, in prezent, cele mai multe sanse de angajare in afara tarii, potrivit Tjobs.

Pentru romanii doritori sa plece la munca in afara tarii exista aproape 20.000 de locuri de munca, potrivit site-ului Tjobs.

Majoritatea agentiilor de recrutare de munca in afara tarii cauta personal cu experienta in domeniul hotelier, cadre medicale si personal pentru ingrijire copii.

Astfel, numarul de locuri de munca vacante in domeniul hotelier si turism ajunge la aproape 8.000, in sectorul medical sunt disponibile peste 2.000 de posturi, iar pentru personalul specializat in activitati de ingrijire copii, peste 1.300 de posturi.

"In ceea ce priveste tarile in care se poate pleca la munca imediat, Grecia ocupa primul loc cu peste 5.100 de locuri de munca vacante. Marea Britanie se pozitioneaza pe locul doi cu peste 3.900 de joburi si este urmata de Germania, 1.300 de posturi", spun reprezentantii Tjobs.

Potrivit acestora, cele mai multe oferte de angajare vin de la angajatorii din Europa, peste 85% dintre locurile de munca vacante se gasesc in tarile europene.

Comentarii Facebook