Legea pensiilor va duce la scaderea a 25.000 de pensii

Pensiile speciale ale magistratilor, aviatorilor si diplomatilor vor fi reduse in unele cazuri chiar si cu 80%, dupa aplicarea noii legi, a anuntat ministrul Muncii, Mihai Seitan.

 

Ministrul a anuntat astazi ca reducerea va fi in medie de 1.500 de euro, dar ca in unele cazuri se va ajunge si la sume mai mari. El a spus ca pensiile vor fi scazute proportional cu valoarea veniturilor din ultimele luni de lucru, in functie de care s-au calculat si pensiile. Seitan a declarat ca in acest fel cu cat pensia este mai mare, cu atat reducerile vor fi mai semnificative.

 

El a spus ca vor fi afectati de noile modificari toti cei care au beneficiat de pensii sepciale: angajati din armata, politie, servicii secrete, magistrati, diplomati sau parlamentari.

 

"Statul nu are de ce sa fie atat de generos in continuare. Magistratii si procurorii vor primi pensii in functie de sumele cu care au contribuit la sistemul de pensii", a declarat Seitan.

 

Seitan a spus ca sistemul de pensii a devenit nesustenabil din punct de vedere financiar. Noul proiect al Legii pensiilor va intra saptamana viitoare in dezbatere la Senat si ar urma sa intre in vigoare de anul viitor.

Comentarii Facebook