Tinerii care nu merg la centrele militare pentru recrutare vor fi amendati

Tinerii care nu merg sa fie luati in evidenta la centrele militare in termen de 6 luni de la implinirea varstei de 18 ani vor fi amendati cu 100 pana la 300 de lei.

 

Guvernul a aprobat astazi un proiect de lege care modifica Legea 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat.

 

"Serviciul militar pe baza de voluntariat ramane in vigoare, nu se schimba nimic din acest punct de vedere. Proiectul de lege adoptat astazi instituie aplicarea unor amenzi pentru tinerii care la 18 ani, in termen de 6 luni de la implinirea acestei varste, nu se prezinta la centrele militare pentru a fi luati in evidenta", a declarat Ioan Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului. Ea a anuntat ca amenzile pentru cei care nu respecta noile prevederi sunt modice, fiind cuprinse intre 100 si 300 de lei.

 

Ioana Muntean a spus ca, in ultimii ani, numarul celor care au trebuit sa se prezinte pentru a fi luati in aceasta evidenta a inceput sa scada foarte mult. "In toate statele membre NATO care nu au nu au serviciul militar obligatoriu se practica astfel de sanctiuni", a mai spus purtatorul de cuvant al Executivului. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru aprobare.

Comentarii Facebook