La Spitalul CFR 2 din Capitala nu au fost respectate conditiile de igiena si de sterilizare

 

Comisia de ancheta de la Spitalul CFR 2 din Capitala a constatat nereguli in ceea ce priveste conditile de igiena si de sterilizare. Raportul intocmit a fost trimis Ministerului Transporturilor, in subordinea caruia se afla unitatea.

 

"Nu au fost respectate conditiile igienico-sanitare specifice blocului operator. Nu au fost respectate conditiile de sterilizare (de ex. Reutilizarea unui dispozitiv medical de unica folosinta, prin resterilizare cu eficienta indoielnica)", se arata in raportul Comisiei de ancheta.


Potrivit aceluiasi document, nu există un control corect si continuu al circulatiei germenilor in spital. Mai mult, comisia a constatat "existenta unui risc real de contaminare al instrumentarului si/sau a substantelor medicamentoase administrate pe cale parenterala, prin nerespectarea procedurilor de manipulare".


Potrivit Ministerului sanatatii, cele doua femei imbolnavite au fost operate in acelasi bloc operator la interval de 30 de minute, dar interventiile au fost efectuate de doi medici, folosindu-se acelasi anestezist si aceeasi echipa de asistente. Femeile au suferit interventii chirurgicale minore si s-au imbolnavit grav. Una dintre ele, prim-solista Teatrului de Opereta, Amelia Antoniu, si-a revenit, dar cea de-a doua este inca in stare grava.


Raportul Comisiei va fi inaintat Ministerului Transporturilor si Colegiului Medicilor, care vor lua masuri din punct de vedere organizatoric si administrativ.

Comentarii Facebook