In Iran, femeile bronzate vor fi arestate


Femeile bronzate vor fi arestate, anunta seful politiei din Iran. Un cleric radicalist a mai anuntat ca femeile care se imbraca indecent si nu isi acoprea coprul ii corup pe tineri si provoaca cutremure. 

"Publicul se asteapta ca noi sa actionam ferm si rapid daca vedem orice comportament nepotrivit al femeilor si barbatilor, care sfideaza valorile islamice", a declarat Hossien Sajedinia, seful politiei din Iran, citat de presa internationala.

"In unele zone din nordul Teheranului, putem vedea multe femei bronzate si tinere care arata ca manechinele. Nu vom tolera aceasta situatie si mai intai vom aresta pe cele gasite in aceasta situatie, iar apoi le vom aresta si inchide", a completat oficialul.

In Iran, in ultima perioada, clericii au lansat o ofensiva dura impotriva stilului de viata din Occident, care le incurajeaza pe femei sa fie mai emancipate.

 

Cea mai radicala a fost declaratia unui preot care anunta ca femeile care se imbraca sumar provoaca cutremure si le-a cerut locuitorilor din Teheran sa paraseasca orasul si sa se caiasca pentru pacatele lor.

Comentarii Facebook