Judy.ro, primul motor de cautare romanesc, pe urmele Google


Judy.ro va fi primul motor de cautare pe internet 100% romanesc. Creat de un tanar IT -ist "scolit" in SUA, motorul va indexa numai site -uri din Romania.

Potrivit evz.ro, programatorii de la firma din Deva care realizeaza proiectul au anuntat ca pe Judy.ro cautarile vor fi mult mai precise pentru ca vor putea fi facute pe domenii de activitate: turism, educatie sau institutii.

Initial trebuia sa fie un motor de cautare pentru copii, dar sortarea site -urilor care sa fie gasite la cautari ar fi fost o problema, asa ca planul a fost schimbat.  "Riscurile erau destul de mari, trebuia sa fim foarte atenti la criteriile de protectie sau la accesul pe anumite site-uri nerecomandate lor. Asa ca ne-am gandit sa-l facem generalist, pentru paginile de pe internetul romanesc", a declarat Mircea Buza, managerul Silversoft, citat de evz.ro.

Motorul de cautare ar urma sa indexeze in jur de 150.000 de pagini de internet care sunt valide in Romania. Mircea Buza a declarat ca proiectul mai are nevoie de o investitie de 20.000 de euro, in servere si spideri.

IT -istii din Deva sustin ca motorul lor nu seamana cu Google si va functiona dupa un alt sistem. "Designul logoului nu seamana, iar noi oricum incercam sa mergem pe alte principii. Rezultatele cautarilor vor fi diferite, noi indexam altfel", a mai spus Buza.

Judy.ro va aduce bani pentru ca site -urile care isi vor dori sa apara primele in cautari ar urma sa plateasca o taxa, anunta creatorii primului motor romanesc de cautare. 
 
Site -ul ar urma sa apara pe piata la inceputul anului 2011.

Comentarii Facebook