Inundațiile fac ravagii în România! Circulația și trenurile au fost blocate în anumite zone


Hidrologii au emis un avertisment de tip cod portocaliu de inundații pentur mai multe județe din țară.

Astfel, conform INHGA, de miercuri dimineţa la ora 6.00 până joi la ora 6.00 va fi în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Harghita, Neamţ, Bacău, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Inundațiile deja au făcut ravagii în unele zone din țară, fiind semnalate inundații masive în 15 localități din județul Prahova, iar în Vrancea au fost inundate peste 80 de locuințe.

Mai mult, potrivit serviciului Info Trafic, al Poliției Românie, în Galați circulația trenurilor a fost oprită, deoarece macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă și, din acest motiv, trenurile nu mai pot pleca din acest loc, dar nici locomotivele nu pot intra în gară.

Totodată, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din pricina căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de precipitațiile semnificative, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov este oprită pe ambele sensuri la km 80, în zona localității buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN10 – Cislău – DJ102B – Vălenii de Munte – DN1A – Cheia – Săcele – Brașov.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău – DN1B – Ploiești – DN1A - Brașov.

Comentarii Facebook