CFR a cumpărat un tren care prinde 160 de km/h, e cel mai scump, dar nu e pentru călători

 

CFR Infrastructura a cumparat cel mai scump tren din istoria sa, care circulă cu 160 km/h și a costat 9 milioane de euro.

 

Trenul nu va fi folosit deocamdată pentru a transporta persoane, ci pentru a testa liniile proaspăt reabilitate. Garnitura ar putea rua cu maximum 160 de kilometri pe oră, față de viteza comercială din România, de 45 de kilometri pe oră.

 

Trenul produs în Franța este mai scump de aproape 5 ori decât ultimul tren cumpărat de CFR Călători în 2006, așa-numită săgeată albastră, care a costat 2 milioane de eur, potrivit capital.ro.

 

Ne-am obișnuit mult prea mult în România să ne gândim la prețul achiziției unor echipamente. Un astfel de tren este conceput să funcționeze minimum 30 de ani. Fără operațiuni de reparații capitale și de upgrade”, a declarat Gabriel Stânciu, reprezentantul producătorului în România.

 

Trenul Coradia Polyvalent se conduce practic singur. Toaleta este cu totul diferită de cea din trenurile obișnuite: are senzori pentru apa, senzori pentru uscatul mainilor, o masa pentru bebelusi și poate încorpora și o cabină de duș.

Comentarii Facebook