Miercuri 24 Aprilie

Insomnia şi 6 greşeli mari care te pot ţine treaz


Dacă ai prombleme cu somnul trebuie să înveţi care sunt cele mai mari greşeli care îţi provoacă insomnia.

Sunt multe lucruri care crezi că te ajută să te odihneşti aşa cum trebuie şi să scapi de insomnie, dar de fapt ele lucrează împotriva ta şi te obosesc mai rău. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te fereşri de insomnie, potrivit sfatulparintilor.ro.

Nu lua pastile împotriva insomniei înainte să încerci o metodă naturală - somnul trebui să vină natural şi nu indus de chimicale. Somnifere au efecte adverse şi duc la dependenţă psihică şi fizică şi somnolenţă în timpul zilei iar când te opreşti vei avea insomnie câteva zile bune. Terapia este cea mai bună soluţie.

Nu te băga mai devreme în pat cu speranţa că până la urmă vei adormi la ora dorită pentru că îti vei prelungi insomnia - cu cât petreci mai mult timp seara în pat îşi vei obişnui corpul cu starea de alertă şi nu cea de relaxare şi odihnă. Este foarte important să te bagi în pat numai când îţi este somn.

Nu există un numar magic de ore de somn pentru a fi odihnit - este foarte important să dormi suficient în fiecare noapte şi totul depinde de cât de obosit te simţi la sfârşitul zilei. Nu înlocui importante ore de somn cu ceşti de cafea.

Dacă mai tragi câte un pui de somn ziua, nu scapi de insomnie - ai nevoie de un anumit număr de ore de odihnă la 24 de ore dar nu trebuie să le consumi ziua. Dacă nu ai probleme cu dormitul noaptea, un somn de după-amiază poate fi benefic pentru trup şi minte dar să nu exagerezi.

O băutură alcoolică seară NU te ajută să dormi mai bine - alcoolul îţi poate modifica stadiile somnului şi astfel poate fi mai puţin odihnitor.

Nu te uita la televizor sau laptop seara în pat. Îţi va accentua insomnia - televizorul, cititul, laptopul îţi activează mintea şi te stimulează vizual şi auditiv. Fă aceste activităţi în altă parte, în altă cameră înainte de culcare, iar patul din dormitor păstrează-l numai pentru somn.

Comentarii Facebook