Duminica 28 Aprilie

Google vrea să schimbe viața a miliarde de oameni cu un proiect ambițios VIDEO


Internetul este una dintre cele mai impresionante invenții ale ultimului secol, ce a reuțit să provoace transformări extraordinare în viața de zi cu zi a oamenilor, însă pentru două treimi din glob, o conexiune rapidă la internet la un preț accesibil este imposibil de obținut.

În majoritatea ţărilor din emisfera sudică preţul unei conexiuni la Internet este mai mare decât venitul mediu lunar, estimează Google. Există numeroase piedici ce stau în calea realizării infrastructurii necesare pentru a conecta populaţia globului la Internet, atât geografice cât şi financiare.

Această provocare reprezintă ţinta celui mai îndrăzneţ proiect dezvăluit vreodată de Google. Membrii Google[x], laboratorul din cadrul companiei Google responsabil pentru cele mai ambiţioase proiecte (printre care automobilul care se conduce singur), intenţionează să permită oamenilor din întreaga lume să aibă acces la Internet printr-o metodă neobişnuită.

Credem că ar putea fi posibil să construim un «inel» format din baloane ce zboară în jurul globului cu ajutorul vânturilor stratosferice, inel care să ofere acces la Internet oamenilor de pe sol”, explică reprezentanţii Google.



Suntem încă la început, dar am construit un sistem care foloseşte baloane ce sunt purtate de vântul aflat la altitudini de două ori mai mari decât cele la care zboară avioanele comerciale. Acest sistem oferă acces la Internet persoanelor aflate la sol la viteze similare celor obţinute astăzi de reţelele 3G. Sperăm ca aceste baloane să devină o opţiune prin care zonele rurale sau izolate să fie conectate la Internet. Totodată, credem că acest sistem va reprezenta un ajutor important în situaţiile de urgenţă provocate de dezastrele naturale. Ideea pare nebunească, motiv pentru care l-am denumit Proiectul Loon (nebun), însă are la bază elemente solide de ştiinţă”, anunţă reprezentanţii Google.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook