Sfaturi pentru a-ți accelera arderile fără efort


Ritmul metabolic este esential pentru greutatea ta corporala, accelerarea lui fiind o cale eficienta pentru a da jos cateva kilograme.

Desi totul suna foarte stiintific, cresterea ritmului metabolic – si implicit a arderilor – poate fi obtinuta prin mici obiceiuri zilnice care nu presupun eforturi mari.

1. Mananca ananas

Ananasul contine o enzima denumita bromelina folosita adesea in tratamentul tulburarilor gastrointestinale, explica Dan Hamner, specialist in medicina sportiva si recuperatorie din New york, pentru portalul ivillage.com. Bromelina din ananas ajuta celulele pancreatice sa descompuna substantele nutritive din alimente astfel incat sa fie absorbite in mod corespunzator. Absorbtia eficienta favorizeaza la randul ei cresterea ritmului metabolic si, implici, arderile din organism.

2. Alege produse organice

Si in Romania a patruns febra alimentelor organice, in stare perfect naturala. Daca pe tine nu te-a prins inca acesta febra, lyla.ro iti da un motiv sa le lasi si tu dusa de val: persoanele care prezinta un nivel ridicat de pesticide in celulele adipoase au metabolismul lent. Asadar, cu cat alimentele ingerate sunt mai tratate chimic si mai procesate industrial, cu atat lupta impotriva kilogramelor este mai grea. In schimb, persoanele care mananc organic, cat mai natural, pot slabi mai usor pentru arderile lor nu sunt incetinite de toate substantele chimice cu care sunt tratate produsele care compun alimentatia de zi cu zi.

3. Mai mult sex

In ciuda ritmului alert de viata, a grijilor zilnice si a consumului mare de energie pentru probleme care, de fapt, nu ar trebui sa te priveasca nu trebuie sa-ti reduca activitatea sexuala, daca vrei sa ai un trup viguros. Dincolo de sustinerea legaturilor in cuplu, sexul este de fapt o chestiune hormonala iar lipsa lui iti afecteaza organismul, fara doar si poate, spune Judy Gaman, autor al cartii Stay Young: 10 Proven Steps to Ultimate Health. Fa sex des pentru a-ti creste nivelul de estrogen in organism, care la randul lui accelereaza arderile metabolice, recomanda Gaman.

4. Bea ceai verde

S-a vorbit mult despre beneficiile ceaiului verde iar, de data asta, pe buna dreptate. Catechinele, substante prezente in ceaiul verde, ajuta la accelerarea ritmului metabolic si la reducerea indicelui de masa corporala, cu alte cuvinte, la obtinerea unei greutati corporale potrivite inaltimii tale, explica medicul Mark Anderson. El atrage, totodata, atentia ca ceaiul verde contribuie si la scaderea nivelului colesterolului rau (LDL) in sange.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook