Gafa premierului Victor Ponta, publicată într-unul dintre cele mai cunoscute ziare din lume



Premierul Victor Ponta a semnat un editorial în celebra publicație americană Wall Street journal, intitulat "Crearea unei superputeri transatlantice", în care acesta a greșit anul aderării României la NATO.

Premierul a scris în editorial că România este membră a Alianței Nord-Atlantice încă din anul 2003.

"Evenimentele dramatice din Ucraina ilustrează un hazard moral istoric, care a creat o atitudine dăunătoare în întreaga Europă Centrală şi de Est (CEE) în ultimul deceniu. Cu unele variaţii, noi, ţările din regiune, am ajuns să luăm drept sigură una dintre principalele bunuri pe care o naţiune îl poate avea: securitatea sa", îşi începe premierul textul din WSJ, potrivit hotnews.ro.

"În ciuda crizelor financiare şi a datoriilor suverane, pe care majoritatea naţiunilor CEE le-au trecut bine, statutul de membru al NATO (din 2003) (sic) şi al Uniunii Europene (din 2004 pentru majoritatea, şi din 2007 pentru Bulgaria şi România) a determinat aceste naţiuni să creadă în propria noastră versiune a "sfârşitului istoriei" - noţiune introdusă de Francis Fukuyama în eseul său din 1989 în care susţine o "universalizare a democraţiei liberale occidentale", sugerând sfârşitul conflictului internaţional semnificativ".

România, alături de alte 6 state europene, a fost invitată să adere la NATO în cadrul Summitului de la Praga din anul 2002, înso aderarea în mod oficial a avut loc în data de 29 martie 2004.

Comentarii Facebook