Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, nominalizat la titlul de ”Personalitatea europeană a anului”

 

Florin Bădiţă, Fondatorul grupului Corupţia ucide, este nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, la titlul de ”Personalitatea europeană a anului” la Premiile European Leadership 2018.

 

Alături de Florin Bădiţă, fondatorul Corupţia ucide, mai sunt niminalizate personalități precum: actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani), potrivit News.ro.

 

Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut”, a spus Bădiță, conform Adevărul.ro.

 

Ne validează tot demersul civic şi nu doar al nostru, ci al tuturor mişcărilor care sunt în România şi care în ultimii doi ani luptă pentru a menţine statul de drept şi fac educaţie cetăţenească. Sunt mulţumit de direcţia în care societatea a ajuns în 2018 faţă de acum câţiva ani”.

 

Euronews scrie pe propriul site că: ”Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy”.

Comentarii Facebook