FITNESS: 8 dulciuri pe care le poți mânca fără să te îngrași


Desertul este cel mai mare inamic al dietei, dar daca nu te poți abține totuși de la aceste mici plăceri clulinare, iată 8 dulciuri pe care le poți mâncă fără să îți faci griji pentru siluetă.

Salată de fructe


Cel mai simplu desert delicios și ușor de preparat poate fi salata de fructe. Dacă nu ai chef să cureți toate ingredientele necesare optează pentru o conservă de fructe exotice amestecate, fără adaos de zahăr. Taie un măr, adaugă și câteva stafide și ai obținut un desert savuros, bogat în fibre, care îți menține glicemia stabilă și îți oferă pentru mai mult timp o senzație plăcută de sațietate.

Ciocolată amăruie

Dacă te-ai decis că nu vrei să renunți la ciocolată, alege-o pe cea cu un conținut mai scăzut de zahăr și grăsimi. Ciocolata amăruie nu este un desert pe care să-l înfuleci. Este important să o savurezi din plin, după ce ai ales-o corect: optează pentru ciocolată amăruie cu un conținut de minim 80% cacao. Acest tip de ciocolată este unul dintre dulciurile care permit mai greu excese.

Fursecuri din fulgi de ovăz

Când au un conținut mai scăzut de făină albă și mai ridicat de cereale integrale, fursecurile oferă un număr mult mai mic de calorii. Le poți coace cu fructe și caramel făcut din zahăr brun pentru conținutul cel mai scăzut de grăsimi și carbohidrați.

Înghețată de lămâie

Dintre toate tipurile de înghețată din comerț, cea de lămâie are conținutul caloric cel mai scăzut. Dacă vrei să elimini complet caloriile din lactate, poți îngheța direct sucul de lămâie amestecat cu apă, puțin zahăr și aromat cu coajă rasă de portocală.

Șerbet de grapefruit roz

Pentru 6 porții de șerbet delicios de grapefruit roz, ai nevoie de 3 cești de suc obținut din 4 fructe și de 3 sferturi de ceașcă de zahăr. Dizolvă mai întâi zahărul într-o jumătate de ceașcă de suc la foc mediu, apoi amestecă bine într-un castron și restul de suc. Congelează șerbetul pentru minim o oră înainte să-l guști.

Citește mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook