Facebook colectează datele și celor care nu folosesc rețeaua socială. Unul dintre șefii companiei a recunoscut


Tot mai multe informații apar în urma scandalului Facebook - Cambridge Analytica, iar acum, unul dintre șefii de departament ai rețelei sociale, David Baser, a anunțat că sunt colectate chiar și datele persoanelor care nu folosesc Facebook.

David Baser, rectorul de Gestionare a Produsului la Facebook, a recunoscut căplatforma foloseste diferite instrumente de marketing pentru a strange date chiar si de la persoane care nu folosesc aceasta retea de socializare, asigurand ca este vorba de o practica obisnuita in acest sector.

Baser a venit astfel in intampinarea celor aproape 40 de intrebari la care compania si presedintele sau, Mark Zuckerberg, nu a putut raspunde in cadrul interpelarii sale de Congresul SUA.

"Atunci cand se viziteaza un site sau o aplicatie care utilizeaza serviciile noastre, noi primim informatii, chiar si de la cei care nu sunt conectati sau nu au un cont de Facebook", a subliniat responsabilul intr-un mesaj publicat pe site-ul companiei, potrivit Agerpres.

Aceasta strangere de date are loc cand internautul apasa butonul "Like" sau "Share" pe retea sau cand isi foloseste contul pe o retea de socializare, pentru a se face remarcat pe un portal sau pe o aplicatie.

"Twitter, Pinterest si Linkedin au la randul lor astfel de butoane de like si share pentru a-i ajuta pe utilizatori sa dezvaluie lucruri (...) De fapt, majoritatea site-urilor si aplicatiilor trimit asftel de informatii companiilor cu fiecare apasare de buton", a spus David Baser.

Potrivit acestuia, astfel de informatii permit Facebook sa-si imbunatateasca "continutul si publicitatea" si cuprind date despre adresa IP locala, navigatorul folosit sau tipul sistemului de operare utilizat, pentru ca "nu toate sistemele si aparatele opereaza cu aceleasi caracteristici".

Comentarii Facebook