Doi români au învins BRD în instanță. Au rămas și cu o VILĂ și li s-a ȘTERS creditul de 300.000 de euro

 

Doi soți din Hațeg au învins BRD în instanță pe fondul unei greșeli comisă de bancă. 

 

Alin Posteucă şi Ana Maria Olivia Posteucă au luat un credit de 300.000 de euro în 2007, dar ulterior s-au mutat în SUA și nu au mai plătit ratele. ”Împreună cu familia am plecat din România, mutându-ne în SUA şi am fost în imposibilitatea de a mai plăti ratele bancare, întrucât nu am mai avut domiciliul în România şi nu am mai avut niciun contact cu banca”, susțin debitorii băncii, citați de Adevărul.

 

Banca a trecut la executarea vilei, în 2007, dar între timp corpul executorilor bancari a fost desfiinţat, unificându-se cu corpul executorilor judecătoreşti. Toată procedura de executare s-a blocat, fiind reluată în 2012.

 

Trecuseră deja 3 ani, iar conform legii executarea silită nu s-a mai putut face. Reprezentanţii băncii au spus că ”nu au rămas în pasivitate în ceea ce priveşte recuperarea creanţei, nefiind prescris dreptul său de a cere executarea silită şi nici nu a intervenit perimarea actelor de executare”. 

 

Tribunalul Hunedoara a dat o decizie în favoarea celor doi soți. ”Termenul de prescripţie a dreptului creditorului de a cere executarea silită a creanţei s-a împlinit la data de 23 ianuarie 2011. Începerea unei noi executări la data de 12 octombrie 2012 este nulă şi în consecinţă se impune atât anularea tuturor actelor şi formelor de executare silită efectuate în contra debitorilor contestatori, cât şi încetarea executării silite în acest dosar”, se arată în sentinţă.

Comentarii Facebook