Ce spun psihologii despre cazul TURCESCU - ofițer acoperit? Diagnosticul e sumbru

 

Mai mulți psihologi de renume din România s-au pronunțat pe cazul ”TURCESCU - ofițer acoperit” și au analizat ieșirea în public a jurnalistului. 

 

Domnul Robert Turcescu era într-o stare de surescitare care pe mine m-a surprins. Nu pot să spun mai mult decât atât. Omul se afla sub imperiul unei emoţii mai mult decât evidente”, a declarat profesorul Hanibal Dumitraşcu. Întrebat despre o posibilă diversiune, psihologul a spus că: ”Şi proştii şi cei care sunt dezechilibraţi din punct de vedere emoţional pot produce diversiune. Regia (n.r. - dacă e regie) e simplă: a ieşit preşedintele Traian Băsescu acum câteva zile (n.r. - în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV) şi a vorbit despre desconspirare”, conform ziarulring.ro

 

Prof.dr. Florin Tudose a explicat că: ”Robert Turcescu n-a fost ofiţer sub acoperire cum jur eu de mine că n-am fost (n.r. - ofiţer sub acoperire) niciodată. Şi eu cred că mă cunosc foarte bine. (...) Dacă aţi văzut declaraţia în direct făcută de Robert Turcescu la B1 TV, nu vi s-a părut că seamănă - atunci când spunea: «Să mă iertaţi, îi rog pe toţi să mă ierte» şi aşa mai departe – că seamănă cu toate scrisorile sinucigaşilor? (...) Practic, Robert Turcescu s-a sinucis moral, profesional. Faptul că era aşa de deshidratat, faptul că am văzut cum în mijlocul frunţii îi apărea semnul « omega melancolic», semnul specific marilor depresivi, un semn biologic nu psihologic al depresiei!... Le-am dat telefon (n.r. - la cei de la B1 TV) să le spun să oprească emisiunea că se compromit şi ei şi compromit toată presa. Dar nu au făcut-o. Măreţia unui jurnalist ar fi fost să oprească emisiunea. Pentru că Robert Turcescu mai avea un pic şi vorbea de tablele lui Moise şi eram în plin delir”.

 

Robert Turcescu a RECUNOSCUT: ”Am fost locotenent colonel sub acoperire. Nu mai fac emisiunea”

Comentarii Facebook