De ce să adaugi un ou la o salată şi nu dressinguri

 

Nutriţioniştii avertizează că oul poate aduce beneficii dacă este adăugat la o salată, pentru că potenţează absorbţia de carotenoide (pigmenţi care conţin vitamina A) a corpului uman.

 

"O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină şi licopen. Lipidele pe care le conţine oul potenţează absorbţia de carotenoide", afirmă nutriţionistul Wayne Campbell, conform Agerpres.

 

În opinia lui Jung Eun Kim - cercetător participant la studiu - una din marile probleme actuale este că populaţia nu mănâncă suficiente verdețuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-ţi schimbe gustul şi să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză.

 

Este important prin urmare să fie adăugat un ou fiert la salată, nu doar pentru că îi oferă un gust deosebit, ci şi pentru că este slab caloric (70 de calorii dacă este fiert). "Oul este un aliment bogat în nutrienţi care conţine aminoacizi esenţiali, grăsimi nesaturate şi vitamine din grupa B", subliniază Kim. La rândul său, Campbell aminteşte că pentru a fi cât mai benefic pentru sănătate oul trebuie consumat întreg, atât gălbenuşul cât şi albuşul.

 

Nutrişionistul atrage atenţia şi în privinţa dressingurilor de salată. Multe dintre ele conţin între 140 şi 160 de calorii la doar 2 linguriţe. În schimb, un ou mare întreg conţine doar 70 de calorii şi are un aport de 6 grame de proteine.

Comentarii Facebook