Miercuri 17 Aprilie

De ce riscă bărbatii de 20 de ori mai mult să moară în timp ce fac sport


Potrivit unui nou stiudiu, bărbații care merg pe bicicletă, aleargă sau practică alte sporturi sunt predispuși de 20 de ori mai mult să moară din cauza unor probleme cardiace subite decât femeile.

Autorul studiului explică faptul că până acum, deși se știa că numărul deceselor subite apărute în timpul practicării sporturilor au loc mult mai des la bărbați, cercetătorii dadeau vina pe faptul că numărul femeilor care practică sport era mai mic.

Cred că cercetarea noastră este prima care demonstrează incidenţa scăzută a deceselor subite în rândul femeilor nu are legătură doar cu participarea mai redusă în activităţile sportive”, spune Dr. Eloi Marijon, care a lucrat la acest studiu în cadrul Centrului de Cercetări Cardiovasculare de la Spitalul George Pompidou din Paris.

Marijon a analizat alături de colegii săi decesele subite provocate în contextul activităţilor sportive în Franţa între 2005 şi 2010. Aceste decese s-au datorat atacului de cord - atunci când inima încetează să mai bată, de multe ori din cauza unei probleme cardiace deja existente, informează descoperă.ro.

Oamenii de știință au comparat numărul deceselor subite din fiecare sort cu numărul de bărbați și femei, practicanți ai acelor sporturi, pe baza unui sondaj realizat la nivel național.

Potrivit studiului publicat în Journal of the American Medical Association, în perioada cercetării s-au înregistrat 775 de decese asociate cu sportul, dintre care 42 în rândul femeilor.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook