Luni 6 Februarie

De ce renunță Moise Guran la emisiunea Biziday

 

Realizatorul tv Moise Guran a anunțat că emisiunea Biziday nu va mai fi produsă, iar el se va ocupa de alte proiecte personale. 

 

El a precizat că va dezvolta un site prin care informațiile să ajungă în timp real la cititori, prin intermediul telefonului mobil.

 

Peste câteva luni sau peste un an sau peste doi ani redacţia Digi 24 va lucra la fel ca acum, având că mediu de transmisie principală nu televiziunea, ci telefonul. Iar eu voi lucra la chestiunea asta”, a mai jurnalistul, la Digi 24.

 

Asta înseamnă că intri în politică?”, l-a întrebat apoi Cosmin Prelipceanu, iar Moise Guran a răspuns că ”Nu!”.

 

Nevoia de a dezvolta mai mult partea de comunicare pe internet eu o simt deja de câţiva ani, iar internetul mobil (împreună cu reţelele de socializare) pare a schimba semnificativ mai mult decât televiziunea ceea ce se întâmplă în societatea noastră. Asta pentru că publicul tv este din ce în ce mai în vârstă şi mai puţin activ, în vreme ce radioul şi internetul (mobil) ajung într-o măsură mult mai mare la forţa motrice a societăţii – tineri, ocupaţi, cei de la care sperăm totuşi să ducă ţara într-o altă direcţie decât cea în care a mers până acum”, a mai spus acesta.

 

Pe site -ul lui, Guran a dat și alte detalii: ”Unei noi generaţii, să-i spunem generaţia bizi, generaţia care a abandonat deja televizorul sau o va face în anii următori, îi va veni rândul să reuşească cu România în ceea ce alte generaţii poate au dat greş. Eu după acea generaţie mă duc”, a declarat Moise Guran în articolul publicat.

 

Sigur (...) voi rămâne şi eu în dezbaterea tv, alături de Cosmin, o dată pe săptămână. Voi fi însă zi de zi, la prânz, în dezbatere cu ascultătorii Europa FM, aşa cum fac deja de mai bine de cinci ani. Şi, desigur, voi continua să scriu aici pe Biziday.ro, pe cât posibil zilnic, sau ori de câte ori voi avea ceva de spus. Aici veţi găsi analizele cu care v-am obişnuit în ani de zile la tv, iar ştirile importante vor ajunge la dumneavoastră în timp real, pe telefoane, atunci când Aplicaţia Biziday va deveni operaţională.

 

Decizia de a renunţa la emisiunea tv şi, implicit, de a-mi întrerupe cariera de realizator tv am luat-o la finalul anului trecut, am comunicat-o colegilor din echipa 'Biziday' în ianuarie şi, imediat după aceea, colegilor de la Digi24 şi partenerilor de la RCS. Aceştia mi-au oferit imediat posibilitatea de a veni în dezbaterile de la Digi24. Am acceptat această ofertă, iar din toamnă voi fi invitatul lui Cosmin Prelipceanu cel puţin o dată pe săptămână, dar şi la evenimentele extraordinare. Am luat de asemenea decizia de a semna un contract pe cinci ani cu Europa FM pentru emisiunea 'România în Direct', dar şi pentru pastila 'Biziday', editorialul radiofonic difuzat zilnic la 07:30 dimineaţa şi la 18.30 seara. În paralel am cooptat o echipă de informaticieni cu care am început să lucrăm la o aplicaţie de ştiri, despre care deja aţi aflat", precizează Moise Guran în debutul articolului "Joi va fi ultima ediţie a emisiunii tv Biziday. Doar a emisiunii tv!”, conform articolului publicat pe 21 iunie pe biziday.ro.

 

De ce renunţ la emisiunea tv? - Pentru că la ceva trebuia să renunţ, căci nu mai îmi ajungea ziua de 24 de ore. Şi atunci am început să analizez lucrurile din toate punctele de vedere, pentru a lua decizia corectă”, a explicat acesta.

Comentarii Facebook