De ce nu pot bărbații să le înțeleagă pe femei?



Faptul că bărbații nu le pot înțelege pe femei este unul dintre cele mai vechi clișee din lume, însă în ultima vreme tot mai multe studii par să confirme acest lucru.

”Singurul limbaj pe care il inteleg barbatii este cel al mancarii si al sexului”, „A fi feminina inseamna sa fii delicata, receptiva si docila” sunt câteva dintre clișeele omniprezente când vine vorba de diferențele dintre bărbați și femei.

Cu toate acestea, cele mai recente arată că aceste diferențe chiar există, iar reprezentanții sexului masculin nu sunt în stare să le înțeleagă pe femei.

Un studiu efectuat de cercetatorii germani si publicat in revista de specialitate „Plos” a demonstrat ca barbatii chiar intampina greutati in a intelege ce vor sa transmita femeile prin privire. Oamenii de stiinta de Spitalul Universitar din Bochum au evaluat 22 de barbati cu varste cuprinse intre 21 si 52 de ani, cu ajutorul unui investigatiei de rezonanta magnetica, RMN. Voluntarii la studiu au fost rugati sa se uite la 36 de perechi de ochi, o jumatate apartinand barbatilor si cealalta jumatate-femeilor. Ei bine, dincolo de faptul ca nu au reusit sa indice ce exprimau, multi confundat ochii de barbati cu cei de femei, scrie Lyla.ro.

In urma altor evaluari, oamenii de stiinta din Germania au descoperit ca barbatilor le este doua ori mai greu sa perceapa starile unei femei decat invers.

MOTIVUL: creierul barbatului nu este conceput pentru a percepe starile femeilor

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook