De ce este indicat să consumi pepene verde? Vezi ce spun experții

Oricine își dorește să poată mânca ceva dulce non-stop care să nu te îngrașă, să nu conțină grăsimi și calorii. Deși pare imposibil, există o soluție: Pepenele verde. Pe lângă faptul că nu conține calorii și grăsimi, acesta are și numeroase beneficii asupra sănătății tale.

Vara este sezonul in care apar pepenii, astfel ca nu exista niciun impediement ca sa nu-i consumi. Pe langa faptul ca sunt extrem de racoritori, iti prezentam si alte motive pentru care trebuie sa-i incluzi in dieta ta.

1. Iti creste imunitatea

Consumul de pepene verde iti poate intari sistemul imunitar, deoarece are un continut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant puternic, ajutandu-te sa previi bolile. De asemenea, consumul regulat de alimente care contin vitamina C iti poate proteja celulele impotriva factorilor nocivi.

2. Este antioxidant

Licopenul este un antioxidant foarte cunoscut pentru proprietatile de prevenire a bolilor de inima, dar poate preveni si cancerul de prostata. Pepenele verde contine fibre, potasiu (care este benefic pentru sistemul nervos), magneziu, acid folic si betacaroten (care are proprietati antioxidante). Prin urmare, profita de beneficiile pepenelui verde, care nu necesita preparare pentru a-si elibera proprietatile antioxidante.

3. Ajuta la vindecarea ranilor

Pepenele verde are efect cicatrizant, astfel ca poate contribui la tratarea ranilor usoare.

Citeste mai multe pe Foodstory

Comentarii Facebook