De ce ating POLIŢIŞTII stopurile maşinii atunci când te trag pe dreapta

 

Poliţiştii au anumite acţiuni de rutină atunci când opresc un şofer. Una dintre acestea este atingerea unui stop din spatele maşinii. 

 

Conform unei legende, obiceiul de atingere a farului are legătură cu trecutul poliţiei rutiere. Înainte de inventarea camerelor de supraveghere, poliţiştii erau destul de inventivi, scrie promotor.

 

Unul dintre motive ar fi prevenirea unor infracţiuni. Nu este un lucru neobişnuit ca şoferii să ascundă armele sau drogurile imediat ce aceştia au fost opriţi de către poliţie. Atingând lămpile din spate, agenţii aveau avantajul de a surprinde infractorii înainte ca aceştia să apuce să ascundă obiectele ilegale.

 

Un alt motiv este acela că prin această tactică poliţistul îşi lăsa amprenta pe maşina respectivă. În cazul în care şoferul ar ataca poliţistul, amprentele celui din urmă ar rămâne pe maşină, mai scrie sursa citată.

 

Explicațiile par a nu avea nicio noimă și este greu de crezut că polițiștii de la rutieră mai fac sau au făcut vreodată aceste gesturi. Singurul lucru care stă în picioare ar fi cel cu lăsarea amprentei, pentru cazurile în care ofițerii ar fi atacați, lucru des întâlnit în SUA. 

Comentarii Facebook