Cuplurile fericite dezbat subiect concrete nu stau la șuetă - STUDIU

 

Un studiu publicat în revista Psychological Science arată că oamenii sunt mai fericiti atunci cand petrec timpul vorbind mai degraba despre subiecte concrete, decat atunci cand stau la suete.

 

Vezi si subiectele pe care cuplurile le discuta, fara sa se sfiasca si care contribuie la cimentarea relatiei.

 

1. Momente jenante

In general ne ferim de anumite subiecte, mai ales in primele etape ale relatiei, tocmai pentru a nu face o impresie gresita celuilalt. Insa daca nu poti vorbi cu lejeritate despre momentele stanjenitoare prin care ai trecut in copilarie sau adolescenta, iti va fi si mai greu sa vorbesti despre lucruri mai “grele”.

 

2. Politica

Nu trebuie sa aveti aceeasi “culoare politica”. O relatie de durata se bazeaza pe respect reciproc si pe acceptarea parerilor celuilalt, chiar daca nu esti de acord cu ele. Este important sa va exprimati punctul de vedere, fara sa luati personal opiniile contradictorii.

 

3. Frici si anxietati

Nu e un lucru rau sa-ti arati vulnerabilitatile. Te gandesti ca poate celalalt de judeca, dar la fel de bine te poate intelege si te poate ajuta sa-ti depasesti anumite temeri.

 

4. Copilarie

Cum erai tu cand erai mic(a)? Cum e partenerul(a) de viata? Va faceati usor prieteni? Ce jocuri va placeau? Ati avut necazuri la scoala? Toate aceste discutii nu doar ca va vor binediscpune, insa va vor ajuta sa va intelegi reciproc, sa va dati seama ce anume a condus la construirea adultului de-acum.

 

Citeşte articolul integral pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook