Cum va fi vremea. Va ploua în toată ţara. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

 

Următoarele două săptămâni vor fi cu temperaturi plăcute, dar vor apărea și precipitațiile. 

 

MUNTENIA

 

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale robabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi În pentru această perioadă, media regională a maximelor fiind de 18...20 de grade, iar a minimelor de 5...7 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10...12 grade, iar a celor nocturne de 1...4 grade.

 

TRANSILVANIA

 

În primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 14...16 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine în general peste cele normale specifice perioadei. Astfel, în medie, maximele vor fi cuprinse între 6 şi 11 grade, iar minimele între -3 şi 1 grad. În zilele de 22, 28 şi 29 februarie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. În restul intervalului, temporar vor fi precipitaţii, dar cu deosebire în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

 

MOLDOVA

 

În primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 16...17 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6...10 grade, iar a celor nocturne de -1...2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

 

OLTENIA

 

Vremea va fi deosebit de caldă la începutul intervalului, când media maximelor va fi de loile îşi vor face apariţia după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul V 19...20 de grade, iar a minimelor de 5...7 grade. În 24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însă, deși până la sfârşitul intervalului vor fi uşoare variaţii, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. După data de 25 februarie, media regională a maximelor diurne va fi de 8...11 grade, iar cea a minimelor nocturne de 0...3 grade. P datei de 27 februarie, dar şi după 1 martie.

 

BANAT

 

În primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor termice fiind de 17...18 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine peste cele normale specifice perioadei şi, astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, iar media minimelor va fi de 1...3 grade. Doar pe 27 februarie valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6...7 grade, iar a minimelor nocturne de 0...1 grad. În zilele de 22 şi 28 februarie şansele de ploaie vor fi reduse. În restul intervalului temporar va ploua, cu precădere în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

 

CRIŞANA

 

La începutul intervalului valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale specifice perioadei, media maximelor fiind de 15...16 grade, iar a minimelor de 5...6 grade. Apoi, va fi o scădere a valorilor termice, mai accentuată spre sfârşitul primei săptămâni, când maximele se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor fi de -1...0 grade. În restul intervalului valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic normale, cu medii regionale ale maximelor între 7 şi 12 grade şi ale minimelor între -1 şi 3 grade. În zilele de 22 şi 28 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă. În restul intervalului temporar va ploua, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

 

MARAMUREŞ

 

În zilele de 22 şi 23 februarie valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 13...14 grade, iar a celor nocturne de 4...5 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Media regională a maximelor va fi de 6...10 grade, iar cea a minimelor de -2...1 grad. Vor fi posibile precipitaţii în fiecare zi, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

 

DOBROGEA

 

Vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale intervalului, când media regională a maximelor va fi de 14...17 grade, iar cea a minimelor de 7...9 grade. În 24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însă pană la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 9...11 grade, iar a celor nocturne de 3...5 grade. remea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale intervalului, când media regională a Ploile îşi vor face apariţia după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Comentarii Facebook