Miercuri 24 Aprilie

Papa Francisc vrea abolirea pedepsei cu moartea în toată lumea


Papa Francisc a cerut, duminică, abolirea pedepsei cu moartea la nivel mondial, precizând că astfel se încalcă pedeapsa ”să nu ucizi”.

Suveranul Pontiv s-a adresat câtorva zeci de mii de credincioși adunați în Piaţa Sfântul Petru, cerându-le să acţioneze în favoarea introducerii unui moratoriu asupra tuturor execuţiilor, în acest an jubiliar, care se încheie în noiembrie.

"Fac apel la conştiinţele celor care guvernează, să ajungă la un consens internaţional în vederea abolirii pedepsei capitale", le-a spus el credincioşilor, potrivit Mediafax. "Porunca «să nu ucizi» are valoare absolută şi se aplică atât celor nevinovaţi cât şi vinovaţilor", a continuat el.

Papa a precizat că, momentan, există "o opoziţie tot mai puternică faţă de pedeapsa cu moartea, inclusiv în legitima apărare a societăţii", deoarece, consideră el, există mijloace moderne pentru "reprimarea eficientă a crimei, fără să i se nege definitiv celui care a comis-o posibilitatea de a se reabilita".

Papa și-a exprimat nemulțumirea față de pedeapsa capitală încă de la începutul pontificatului, dar și în fața Congresului SUA, în luna septembrie a anului trecut.


Comentarii Facebook