Cum se privesc între ele femeile în funcție de aspectul fizic


Cand vine vorba de aspectul fizic, femeile sunt cat se poate de critice intre ele, insele. Cel mai recent studiu privind stereotipurile greutatilor corporale arata, insa, ca spiritul critic este sustinut, de fapt, de doua preconceptii.

Peste 1.800 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani au participat la un studiu coordonat de prof. dr. Rebecca Puhl, director de cercetare de la Centrul pentru Politici Alimentare si Obezitate din cadrul Universitatii americane Yale. Rezultatele surprinzatoare ale cercetarii au fost facute publice de revista de specialitate Glamour.

Se stie de cand lumea ca persoanele cu kilograme in exces sunt rau vazute de cei din jur, insa concluziile cercetarii arata ca nici cele trase prin inel nu scapa de comentarii acide ale celor din jur.

Oamenii de stiinta au aratat femeilor participante la studiu fotografiile altor femei pe care nu le cunosteau. Ei le-au rugat sa le descrie doar in functie de impresia pe care o lasa aspectul lor fizic, dar fara sa foloseasca cuvintele supraponderala si slaba.

Citește mai departe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook