Ce trebuie să mănânci pentru a te menține tânăr


Mulți nutriționiști le recomandă pacienților să consume fructe de pădure, alimente cu o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Oamenii de știință au reușit să demonstreze în studiile realizate de ei că fructele de pădure protejează împotriva inflamaţiilor, dar și că că aceste alimente pot îmbunătăţi comportamentul şi funcţiile cognitive, cel puţin în rândul şobolanilor tineri.

Pentru a evolua efectele consumului de fructe de pădure asupra funcţiilor cerebrale şi mai ales asupra capacităţii creierului de a elimina acumulările toxice, cercetătorii de la Human Nutrition Research Center, din cadrul Universităţilor Tufts şi Maryland Baltimore County au hrănit şobolani cu o dietă bazată pe fructe de pădure timp de 2 luni iar apoi au analizat creierele creaturilor după o iradiere ce imita modelul de îmbătrânire accelerată.

Toţi şobolanii din studiu au fost hrăniţi cu fructe de pădure înainte de a fi supuşi radiaţiilor, iar ulterior au fost divizaţi în două grupuri: unul evaluat după 36 de ore de la radiaţii şi un altul analizat la 30 de zile după radiaţii.

După 30 de zile de dietă bazată pe fructe de pădure, şoarecii au experimentat un grad semnificativ de protecţie împotriva radiaţiilor, comparativ cu grupul de control. Am observat beneficii semnificative aduse de dieta şi credem că ele se datorează fitonutrienţilor”, a declarat specialistul Shibu Poulose.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook