Cum să slăbești mâncând. VEZI 4 reţete pentru detoxifiere


Curele de detoxifiere au rolul de a elimina toxinele din organism și a da un tonus mai bun. Dr. Oz propune o serie de rețete cu efect detoxifiant.

De ce avem nevoie de detoxifiere?

Sănătatea începe din colon, susţin specialiştii în nutriţie şi naturopatie. Un colon care funcţionează prost ne atenţionează prin diverse semnale că este depăşit de toxinele acumulate în fiecare zi şi că trebuie să-l ajutăm urmând o cură de detoxifiere. "Organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea, însă acestea sunt depăşite de cantitatea de toxine. În mod normal, omul în perioada sa de vânător-culegaăor nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta făcându-se în mod natural, deoarece alimentele şi mediul înconjurător nu erau poluate şi dieta era naturală. De aceea, astăzi omul trebuie să susţină sistemul de detoxifiere. Dacă acest sistem se înfundă cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse în circulaţie în organism", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, dacă nu reuşim să eliminăm aceste toxine la timp, resturile alimentare se depun "în cutele pereţilor intestinali şi formează placa mucoidă. Fibrele alimentare înlătură placa mucoidă şi restabilesc circulaţia substanţelor în organism", adaugă specialistul.

Dacă te simţi în permanenţă obosită, nu ai suficientă energie, nu te odihneşti bine noaptea şi te trezeşti foarte greu dimineaţa înseamnă că ai nevoie de o cură de detoxifiere.

Iată care sunt reţetele recomandate de Dr. Oz pentru o detoxifiere de două zile:

1. Micul dejun: Quinoa cu prune uscate

Dr. Oz susţine că este important să consumăm quinoa, deoarece conţine toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, fiind o proteină de calitate. De asemenea, conţinutul ridicat în fibre ajută la digestie, iar fosforul stimulează tranzitul. În combinaţie cu prunele uscate, quinoa este un mic dejun complet şi săţios. Prunele uscate sunt bogate în fibre şi sorbitol, care are un uşor efect laxativ.

Cum se prepară reţeta: pune la fiert 1 cană de apă cu 1/2 cană cu quinoa, puţină nucşoară şi 1 linguriţă de ghimbir răzuit. Lasă să fiarbă sub capac la foc mic, timp de 10 minute, după care adaugă 1/2 cană cu prune uscate fără sâmburi şi 1/4 cană cu lapte de orez. Se acoperă şi se lasă la foc mic încă 5 minute.

2. Masa de prânz: Smoothie revitalizant de fructe

Un smoothie răcoritor cu fructe este ideal pentru prânz atunci când urmezi o cură de detoxifiere, după cum recomandă Dr. Oz. Reţeta recomandată de Dr. Oz: amestecă în blender 1/2 cană cu lapte de migdale, 1/2 cană cu afine congelate, 1/2 banană, 1 lingură de seminţe de in măcinate sau de chia şi gheaţă.

Afinele au un conţinut bogat în antioxidanţi care apără celulele şi în quercetină care ajută la buna funcţionare a ficatului. Bananele sunt bogate în vitamina B6 care intensifică procesul de detoxifiere, iar seminţele de in sau de chia aduc un plus de fibre şi acizi graşi omega-3.

Citeşte mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook