Ce pățește organismul tău când mănânci noaptea


Faptul că nu trebuie să mâncăm noaptea sau seara târziu și că este indicat ca ultima masă a zilei trebuie luată în jurul orei șase este bine cunoscut, însă care este motivul?

Acumularea de kilograme în plus este unul dintre motive, însă există un altul mai important, ce ar trebui să fie cunoscut tuturor.

Unul dintre cei mai inportanți factori de mediu care influențează organismul uman este ritmul circadian, definit de totalitatea schimbărilor fizice, mentale şi comportamentale care intervin în ciclul de 24 de ore.

Comportamentul, fiziologia şi biochimia noastră reflectă ciclul zilnic al planetei, iar oamenii care nu reuşesc să se sincronizeze cu natura riscă să aibă şanse mai mari de a suferi de diabet, obezitate şi boli de inimă. Mai mult, bolile gastrointestinale, depresia şi alte boli similare sunt mai des întâlnite în rândul celor care nu au obiceiuri normale de somn, scrie Descoperă.ro.

Potrivit unor noi studii, nu numai perturbarea somnului are efecte dăunătoare astpra orcanismului, ci şi obiceiurile alimentare care tulbură ritmul circadian ne pot cauza probleme serioase de sănătate.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook