Ce fructe și legume trebuie să mănânci pentru a combate astenia de toamnă


Din cauza schimbărilor climatice și ale zilelor, venirea toamnei poate cauza stări de oboseală intensă și prelungită, slăbiciune fizică și scăderea capacităților de lucru intelectual. Toate aceste simptome sunt cauzate de astenia de toamnă.

Cu cât zilele devin mai scurte, iar nopțile mai lungi, corpul uman începe să-și piardă din rezistență, ia rsistemul imunitar devine mai slab.

Totuși, efectele asteniei de toamnă pto fi combătute cu ajutorul fructelor și legumelor de sezon, care îți oferă plusul de vitamine și antioxidanți necerare organismului în această perioadă.

Merele contin foarte multi antioxidanti care previn mai multe tipuri de cancer, previn blocajele renale, scad nivelul colesterolului rau, reduc riscul aparitiei diabetului de tip 2 si a astmului, au grija de sanatatea plamanilor.

Perele contin si ele antioxidanti care ajuta la sanatatea colonului si la prevenirea degenerarii maculare. In plus para este fructul cu cel mai mic risc de aparitie a alergiilor.

Gutuile au efect antistres si antioxidant, fiind recomandate si persoanelor care au probleme cu surplusul de kilograme.

Prunele sunt un amalgam de vitamine si minerale (cu efecte antianemice si antiastenice. Previn aparitia gutei, hepatitei, diabetului si aterosclerozei, fluidizeaza sangele si scad riscul intoxicatiilor alimentare.

Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook